ukr
русский

Що краще обрати проти бліх домашньому улюбленцю: нашийник чи краплі

Марина Грамович

Що краще обрати проти бліх домашньому улюбленцю: нашийник чи краплі
Що обрати краплі чи нашийник від бліх. Джерело: Pexels

Вибір між краплями від бліх та нашийниками може суттєво вплинути на їх ефективність та загальне самопочуття тварини. UAportal розповів детальніше про те, що варто знати про ці два засоби.

Ефективність

Краплі від бліх є більш ефективними для швидкого та ефективного знищення бліх та личинок. Крім того, вони легко наносяться і забезпечують універсальний захист для домашніх тварин.

Читайте також: Як відігнати вуличних котів, які мітять на вікна та двері будинку

Тривалість захисту

Краплі від бліх зазвичай забезпечують захист до місяця, в той час, як нашийники можуть діяти протягом декількох місяців. 

Простота застосування

Краплі від бліх легко наносити на шкіру. З іншого боку, нашийники може бути складніше підігнати по фігурі, і їх носіння може бути менш комфортним для тварини.

Безпека

Хоча краплі від бліх можуть іноді викликати подразнення шкіри у деяких домашніх улюбленців, нашийники також можуть викликати алергічні реакції. Власники тварин повинні перевірити склад та потенційні побічні ефекти обох варіантів, віддаючи перевагу безпеці та добробуту своїх чотирилапих друзів.

Загальна зручність

Краплі від бліх потрібно застосовувати регулярно, тоді як нашийники забезпечують довготривалий захист. Власники домашніх тварин повинні оцінити зручність кожного варіанту, виходячи зі способу життя свого улюбленця, своїх особистих уподобань та середовища, в якому він живе.

Нагадаємо, експерти Американського хімічного товариства пояснили, чому собакам не можна їсти шоколад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!