ukr
русский
English

Чим замінити картоплю у стравах: 4 корисніші альтернативи

Владислав Москаленко

Поживні та смачні альтернативи
Поживні та смачні альтернативи. Джерело: pexels

UAportal розповів про те, чим можна замінити картоплю в різних стравах, ставлячи на перше місце користь для здоров'я і різноманітність кулінарних рішень. Дізнайтеся, які альтернативи можна використати. 

Цвітна капуста

Цвітна капуста – універсальний овоч, який можна використовувати як низьковуглеводний замінник картоплі в різних стравах. З цвітної капусти можна приготувати пюре, приготувавши суцвіття на пару або відваривши їх, а потім розім'явши з невеликою кількістю вершкового масла та приправ.

Інший варіант – запекти цвітну капусту, щоб створити ароматну та поживну альтернативу смаженій картоплі, зберігаючи при цьому схожу текстуру та смак.

Батат

Батат є поживною та смачною заміною звичайної картоплі у багатьох стравах. З нього можна приготувати картоплю фрі або пюре.

Читайте також: Кухар поділився секретом приготування найкращого домашнього майонезу

Ріпа та бруква

Ріпа і бруква – це коренеплоди, які можна використовувати як замінники картоплі в різних рецептах. Їх можна відварювати, робити пюре, смажити або використовувати в паніровці.

Бобові

Бобові, такі як нут, сочевиця та квасоля, можна використовувати як поживну та високобілкову заміну картоплі в різних стравах. Їх можна використовувати в супах, тушкованому м'ясі замість картоплі, додаючи до страв ситний і поживний елемент.

Пропонуємо дізнатися, як просто зробити твердий сир удома. Також раніше ми писали про те, чим замінити вершкове масло під час випікання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!