ukr
русский
Polski

Чим можна замінити майонез у салатах: Корисні поради

Владислав Москаленко

Збагачуємо салатні заправки корисними замінниками
Амльтернатива майонезу . Джерело: pexels

Відкрийте для себе варіанти заміни майонезу в салатах на більш здорові та смачні альтернативи. UAportal розповів, як підвищити поживну цінність і смак салатів за допомогою нестандартних замін інгредієнтів.

Грецький йогурт

Грецький йогурт як здорова альтернатива майонезу в салатах може додати кремоподібну текстуру, знизивши при цьому вміст жиру. Його пікантний смак також додає унікальну родзинку до салату.

Читайте також: Кухар поділився секретом приготування найкращого домашнього майонезу

Авокадо

Авокадо може слугувати насиченим і вершковим замінником майонезу в салатах, забезпечуючи приріст корисних жирів. Якщо розім'яти стиглий авокадо і змішати його з соком лайма або оцтом, вийде смачна і поживна заправка для салатів.

Хумус

Хумус пропонує смачну і багату білками альтернативу майонезу в салатах. Його кремоподібна текстура і пікантний смак роблять його універсальною і смачною заправкою для різноманітних салатів.

Тахіні

Тахіні, паста з меленого кунжутного насіння, має горіховий і пікантний смак, який може додати салатам насиченості, яку зазвичай надає майонез. Змішаний з лимонним соком, часником і невеликою кількістю води, тахіні перетворюється на чудову та унікальну заправку, яка доповнює широкий спектр інгредієнтів салатів.

Радимо також звернути увагу на рецепт скремблу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!