ukr
русский

Чим може обернутися пізнє материнство: Переваги та недоліки, які варто знати

Марина Грамович

Чим може обернутися пізнє материнство: Переваги та недоліки, які варто знати
Переваги та недоліки пізнього материнства. Джерело: Pexels

Пізнє материнство має як позитивні, так і негативні аспекти. UAportal розповів про те, що воно може принести емоційну зрілість, фінансову стабільність і налагоджену систему підтримки, але воно також створює такі проблеми, як зниження фертильності, енергії та ризики для здоров'я.

Плюси

1.Емоційна зрілість

Пізнє материнство має перевагу в емоційній зрілості. Старші жінки мають більше життєвого досвіду, побудували стабільну кар'єру і розвинули міцні стосунки. Це може створити сприятливе і стабільне середовище для їхніх дітей.

2. Фінансова стабільність

Відкладаючи народження дітей на більш пізній період життя, жінки мають більше часу, щоб створити міцний фінансовий фундамент. Це може забезпечити краще виховання їхніх дітей, включаючи доступ до кращої освіти та можливостей.

3. Підтримка

Побудова міцних стосунків протягом життя означає, що вони мають друзів і сім'ї, які можуть запропонувати емоційну і практичну підтримку на шляху до материнства.

Читайте також: Як дізнатись, що стосунки триватимуть довго: пʼять ознак, які вказують на це

Мінуси

1.Зниження фертильності

З віком у жінок знижується якість і кількість яйцеклітин, що ускладнює зачаття. Це може призвести до посилення стресу і потреби в лікуванні або процедурах, пов'язаних із безпліддям.

2. Ризики для здоров'я

Пізнє материнство несе ризики для здоров'я як матері, так і дитини. Старші жінки можуть бути більш схильні до ускладнень під час вагітності, таких як гестаційний діабет або високий кров'яний тиск.

3. Рівень енергії

Пізнє материнство може бути фізично складним через природне зниження рівня енергії, яке відбувається з віком. Виховання маленьких дітей вимагає значної кількості енергії та витривалості.

Нагадаємо, ми розповіли про кілька практичних порад, які допоможуть парам зберегти пристрасть у шлюбі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !