ukr
русский

Боротьба з тягою до солодощів: які існують корисні альтернативи

Владислав Москаленко

Як зменшити споживання солодощів
Які звички замінять тягу їсти солодощі. Джерело: pixabay.com

Багато хто бореться зі спробами зменшити тягу до солодкого. Формування здорових звичок для боротьби з цим бажанням має важливе значення. UAportal зібрав практичні поради щодо вибору розумних варіантів перекусів, які допоможуть людям позбутися цієї звички.

Визначення причин, що призводять до переїдання солодощів

Розпізнайте чинники, що провокують потяг до солодкого, такі як стрес, нудьга або втома. Визначення цих причин дасть змогу обміркувати інші види діяльності, якими можна займатися, щоб уникнути існуючих. Наприклад, якщо стрес викликає тягу до солодкого, розгляньте можливість застосування таких методів, як глибоке дихання або коротка прогулянка, щоб заспокоїтись.

Читайте також: Названо 5 головних лайфхаків для швидкого схуднення

Збалансоване харчування

Збалансоване харчування, що включає білки, корисні жири та клітковину, має бути в центрі уваги, щоб стабілізувати рівень цукру в крові та зменшити тягу до солодкого. Споживайте достатню кількість свіжих фруктів і овочів. Вибір продуктів, багатих на поживні речовини, допоможе звести до мінімуму бажання поласувати солодким.

Розумні перекуси

Використовуйте здорові варіанти перекусів, такі як горіхи, йогурт. Тримайте в полі зору миску зі свіжими фруктами, ягодам, горішкам, які можуть слугувати альтернативою цукеркам або випічці. У дорогу приготуйте невеликі порції корисного сніданку або овочеву нарізку.

Нагадаємо, ми вже писали, як схуднути в домашніх умовах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!