ukr
русский

Боротьба з негативом: прості шляхи позбутися поганої енергії вдома

Владислав Москаленко

Очищення простору
Забобони про енергетику дому. Джерело: www.pexels.com

Ви часто відчуваєте втому чи пригніченість у власній оселі? Це може бути ознакою того, що у вашому просторі затримується негативна енергія. UAportal підготував кілька корисних порад про те, як очистити енергетику у вашій квартирі.

Повне прибирання

Регулярне прибирання має важливе значення для підтримки сприятливої атмосфери. Почніть з відкриття всіх вікон у квартирі, щоб забезпечити циркуляцію свіжого повітря. 

Переберіть усі старі, зламані чи невикористовувані речі та викиньте їх. Цей процес фізичного очищення допоможе усунути застійну енергію у вашому просторі.

Сила вогню

Запалювання свічок  – популярний метод очищення житлового простору від негативу. Запаліть білу свічку і почніть від вхідних дверей, рухаючись проти годинникової стрілки по всій квартирі. Виконуючи цей ритуал, подумки шукайте захисту і торкайтеся стін і кутів.

Якщо полум'я свічки поводиться незвично, наприклад, мерехтить або потріскує, проведіть більше часу в цьому місці. Після завершення ритуалу очищення загасіть свічку, в кращому випадку – надворі, або закопайте її в землю. Як варіант, ви можете використовувати ароматичні свічки або пахощі, які створюють заспокійливу атмосферу і допомагають розслабитися.

Вечірній передзвін для гармонії

Зберіть усю родину і проведіть цей ритуал ввечері. Використовуючи металевий дзвіночок, почніть від вхідних дверей і рухайтеся проти годинникової стрілки через кожну кімнату.

Читайте також: П'ять українських забобонів, які не зрозуміють іноземці

Дзвоніть у дзвіночок по всьому приміщенню, звертаючи увагу на місця, де звук коливається або розсіюється. Продовжуйте бити в дзвоник в цих місцях, поки вібрації не будуть резонувати чітко і гармонійно. 

Вплив солі

Сіль відома своїми очисними властивостями. Зробіть розчин, змішавши 5–7 столових ложок солі з 5 літрами води, і перелийте його в пляшку з розпилювачем.

Розпиліть цей розчин по всій квартирі або розставте ємності з сіллю в кутах і затишних місцях. М'які меблі та килими посипте сіллю і залиште на годину, перш ніж пилососити або чистити щіткою. Крім того, ви можете розсипати по щіпці солі в кожному кутку, підмітаючи її вранці і змиваючи в унітаз.

Щоб запобігти поверненню негативної енергії, посипайте сіллю біля порога під час кожного прибирання.

Нагадаємо, ми писали про те, які прикмети та забобони пов'язані з приходом гостей, та чому люди бажають здоров'я, коли інші люди чхають.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!