ukr
русский

Бальзам для губ чи гігієнічна помада: що обрати

Марина Грамович

Бальзам для губ чи гігієнічна помада: що обрати
Бальзам для губ чи гігієнічна помада. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до догляду за губами, дуже важливо вибрати правильний продукт, який відповідає вашим потребам. Ніжна і тонка шкіра губ потребує належної уваги та захисту від несприятливих факторів навколишнього середовища. Два популярних варіанти догляду за губами – бальзами для губ та гігієнічні помади. UAportal розглядає відмінності між ними та допомагає зробити найкращий вибір.

Гігієнічні помади чудово захищають шкіру губ від шкідливих зовнішніх факторів. Вони також можуть слугувати основою для звичайних помад, забезпечуючи додатковий рівень захисту. З іншого боку, бальзами для губ більш збагачені корисними компонентами, спеціально розробленими для вирішення конкретних проблем губ, таких як надмірна сухість або потріскана шкіра.

Зволоження та живлення є основними функціями як бальзамів для губ, так і гігієнічних помад. Хоча їхні цілі збігаються, живильні засоби, як правило, містять більшу концентрацію натуральних олій. Ці олії відіграють вирішальну роль у створенні захисного бар'єра, який утримує вологу і сповільнює її випаровування.

Існують певні ключові компоненти, на які варто звертати увагу у складі засобів для догляду за губами. Ось декілька з них, які заслуговують на особливу увагу:

1. Вазелін

Високоефективний базовий компонент, який допомагає утримувати вологу в шкірі.

2. Ланолін

Очищений тваринний віск, отриманий шляхом миття овечої вовни. Завдяки своїм корисним властивостям часто зустрічається в засобах для догляду за губами.

3. Бджолиний віск

Зазвичай присутній у бальзамах для губ у формі стіків, забезпечує структурну цілісність. У рідких бальзамах бджолиний віск діє як загусник і працює синергічно з іншими зволожуючими агентами.

4. Олія ши

Ця олія багата на жирні кислоти і допомагає утримувати вологу. Вона також має протизапальні властивості, сприяючи загоєнню і полегшуючи дискомфорт, викликаний потрісканими губами.

Читайте також: Ніколи так не фарбуйтеся: головні антитренди макіяжу в 2023 році

Ось кілька компонентів, на які варто звернути увагу у складі лікувальних засобів для догляду за губами:

1. Диметикон

Інгредієнт на основі кремнію, який візуально розгладжує шкіру губ. Однак це не робить його більш "терапевтичним", ніж такі альтернативи, як вазелін або ланолін.

2. Сонцезахисні інгредієнти

Усі сонцезахисні засоби, починаючи від цинку і закінчуючи авобензоном, можна вважати терапевтичними. Тому засоби для губ, які містять SPF, також можуть мати позначку "терапевтичний". Захищати губи від сонця необхідно, оскільки їхня ніжна структура є більш вразливою до шкідливого впливу УФ-випромінювання порівняно з іншими частинами тіла.

3. Фенол і камфора

Зовнішні анестетики, які знеболюють потріскані губи.

Враховуючи ці фактори та розуміючи склад, ви можете зробити усвідомлений вибір між бальзамом для губ та помадою, щоб забезпечити належний догляд та захист ваших губ. Не забувайте визначати пріоритетність унікальних потреб ваших губ і обирайте продукти, які відповідають вищезазначеним рекомендаціям.

Нагадаємо, ми вже писали, як зробити ідеальний макіяж губ.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!