ukr
русский
English

5 продуктів, які допоможуть у прибиранні: Поради від досвідчених господинь

Марина Грамович

5 продуктів, які допоможуть у прибиранні: Поради від досвідчених господинь
5 продуктів, які допоможуть у прибиранні. Джерело: Pexels

Коли ви прибираєте і помічаєте, що у вас закінчилися засоби для чищення, не хвилюйтеся. UAportal розповів, що існує кілька продуктів, які часто зустрічаються на вашій кухні, і які можуть допомогти вам впоратися зі стійкими плямами та брудом.

Цитрусові

Шкірка цитрусових часто використовується господинями для створення натуральних засобів для чищення. Лимони, зокрема, відомі своїми чудовими властивостями знищувати плісняву. Тим часом грейпфрути можна використовувати для чищення ванн, додаючи в них трохи солі і натираючи ними плитку.

Банани

Хоча їстівна м'якоть бананів використовується як закуска, їхня шкірка має дивовижні чистячі властивості. Шкіряне взуття та меблі можна відполірувати до блиску, натерши їх банановою шкіркою. Крім того, висушену шкірку можна подрібнити і використовувати як натуральне добриво для кімнатних рослин.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Кетчуп

Кетчуп, що містить лимонну та оцтову кислоту, є ефективним засобом для чищення різних металевих поверхонь. Вироби з міді, змішувачі та каструлі можна легко очистити за допомогою кетчупу. Його природна кислотність допомагає видалити наліт і відновити блиск.

Оливкова олія

Традиційні засоби для чищення часто мають неприємний запах і можуть містити потенційно шкідливі сполуки. Для безпечної та ефективної альтернативи використовуйте оливкову олію.

Змішавши її з лимонним соком у співвідношенні 1:2 і нанісши її на дерев'яні меблі, можна досягти гарного блиску. Витріть надлишки олії чистою сухою ганчіркою, намагаючись не залишати жирних розводів.

Крохмаль

Крохмаль є речовиною з високим ступенем поглинання, яка здатна боротися з плямами від жиру. Це чудовий засіб для видалення плям з одягу, килимів або оббивки. Крім того, крохмаль діє як неабразивний очищувач, який ефективно видаляє пригорілі залишки зі сковорідок, каструль і плит.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!