ukr
русский

5 подарунків, яких не варто дарувати чоловікам: Українські забобони

Марина Грамович

5 подарунків, яких не варто дарувати чоловікам: Українські забобони
Що не варто дарувати чоловікам. Джерело: Pexels

Прагнучи догодити своїм коханим, багато жінок часто роздумують над тим, що можна подарувати своєму чоловікові. Однак, роблячи вибір, важливо пам'ятати про потенційну небезпеку, пов'язану з певними предметами.

Згідно з різними забобонами та повір'ями, існують певні подарунки, які ніколи не варто дарувати чоловікам, оскільки вони можуть принести негативні наслідки не лише одержувачу, але і його близьким. UAportal розповідає про ці предмети детальніше. 

1. Шкарпетки

Хоча шкарпетки можуть вважатися традиційним чоловічим подарунком, жінкам варто відмовитися від цієї звички. Згідно з забобонами, такий подарунок потенційно може призвести до суперечок і напруги у спілкуванні між дарувальником і одержувачем.

2. Хусточки

Хоча набір красиво оформлених носових хустинок може здатися продуманим подарунком, важливо враховувати прикмети, пов'язані з ними. У деяких віруваннях хустки символічно пов'язані зі сльозами і можуть принести в життя людини горе і нещастя. 

3. Годинники

Можна було б припустити, що гарний годинник принесе в життя чоловіка лише радість, зважаючи на його практичність та естетичну привабливість. Однак годинник часто асоціюється з поняттям часу, що минає, і наближенням смерті.

Проте попросивши невеликий грошовий внесок в обмін на годинник, ви можете перетворити його на особисту покупку, потенційно зводячи нанівець будь-яку пов'язану з ним небезпеку.

Читайте також: Продумані та незабутні: як вибрати вдалий подарунок

4. Фотографії в рамці

Подарувати чоловікові фотографію в рамці, на якій зафіксовані заповітні спогади, може здатися зворушливим жестом. Однак, згідно з деякими прикметами, такий подарунок підвищує ризик розлуки між дарувальником і одержувачем. Розглядаючи цей варіант, будьте обережні, адже ваша мета – принести радість, а не ненавмисно спровокувати небажані наслідки.

5. Ножі

Незалежно від того, чи йдеться про холодну зброю, чи про прості кухонні ножі, бажано утриматися від їхнього дарування. Згідно з народними повір'ями, ці інструменти можуть принести нещастя в життя одержувача. Однак, як і у випадку з годинниками, негативний вплив можна пом'якшити, попросивши символічний грошовий обмін, фактично перевівши предмет зі статусу подарунка в статус покупки.

Нагадаємо, подарунки можуть нести у собі не лише радість, а й негативну енергію. Деякі абсолютно безневинні предмети можуть відібрати в людини красу, здоров'я та матеріальні блага. UAportal розповів, які 5 речей краще викреслити зі списку подарунків.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !