ukr
русский
Polski

3 способи використання чайної заварки: лайфхаки від досвідчених господинь

Марина Грамович

3 способи використання чайної заварки: лайфхаки від досвідчених господинь
Лайфхаки з використанням чайної заварки. Джерело: Pexels

Досвідчені господині знають, що залишки звичайної заварки від чаю можна використовувати для вирішення різноманітних побутових проблем. UAportal розповів про три ситуації, у яких вона може виявитися надзвичайно корисною.

Чищення килимів

Рівномірно розподіліть трохи вологу заварку по килиму і залиште її приблизно на 10-15 хвилин. Потім за допомогою віника або щітки акуратно зметіть її. Цей природний розчин ефективно збирає частинки бруду, одночасно нейтралізуючи будь-які неприємні запахи.

Читайте також: Навіщо класти у пральну машинку кульки з фольги

Маринад для риби

Змішайте суху заварку з чорним меленим перцем і щедро натріть сумішшю рибу. Залиште інгредієнти маринуватися на 15-20 хвилин у закритому посуді.

Потім збризніть рибу рослинною олією та посипте зверху дрібно нарізаною цибулею. Залишивши її відпочити ще на 15 хвилин, змийте залишки маринаду, поперчіть і починайте готувати рибу за бажанням.

Підживлення кімнатних рослин

Використання сушеної заварки для догляду за рослинами – ще одне чудове застосування. Пересаджуючи квіти, використовуйте її як ефективний дренажний шар для горщиків. Поступово розкладаючись, вона збагачує ґрунт цінними поживними речовинами, діючи як органічне добриво.

Раніше ми писали про те, як захистити сад та город від гризунів за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!