ukr
русский
Polski

3 ефективні лайфхаки для очищення жиру та нагару з дека та сковорідки

Владислав Москаленко

3 ефективні лайфхаки для очищення жиру та нагару з дека та сковорідки
Як очистити кухонний посуд від жиру та нагару . Джерело: Pexels

Накопичення нагару та жирних слідів на кухонному посуді, що використовується для смаження, тушкування та пасерування, може стати серйозною проблемою. Однак не завжди для його очищення потрібна агресивна побутова хімія. UAportal підготував чотири ефективні способи відновити чистоту ваших листів і сковорідок за допомогою доступних і підручних засобів.

Сода та оцет

У деку змішайте гарячу воду з половиною склянки харчової соди і такою ж кількістю оцту. Дайте суміші настоятися близько 30 хвилин, а потім видаліть нагар грубою стороною губки для миття посуду. Наостанок не забудьте ретельно промити миючим засобом.

Читайте також: П'ять дієвих способів, щоб до сковорідки нічого не прилипало

Фольга

Звичайна алюмінієва фольга може допомогти при очищенні старого жиру та нагару. У поєднанні з хімічними миючими засобами вона може ефективно замінити щітку. Однак будьте обережні і уникайте використання цього методу на антипригарних сковорідках і силіконових формах.

Перекис водню

Почніть з посипання харчовою содою пригорілих залишків їжі на сковорідці, а потім щедро полийте їх перекисом водню. Залиште суміш діяти приблизно на дві години. Після цього за допомогою губки зітріть залишки бруду і вимийте посуд звичайним миючим засобом.

Нагадаємо, що сковорода – один з основних елементів в арсеналі будь-якої домогосподарки. Головна проблема в тому, що пателень існує велике різномаїття, а разом з тим і можливості їх використання. Тому UAportal розповідає, як вибрати дійсно якісну пательню.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!