ukr
русский

3 дії, яких слід уникати з хлібом: народні вірування та наслідки

Владислав Москаленко

3 дії, яких слід уникати з хлібом: народні вірування та наслідки
Що не можна робити з хлібом. Джерело: Pexels

Хліб, важливий продукт харчування, має величезне значення в нашому житті, що пояснює незліченну кількість забобонів. UAportal розповів, що поводитися з ним потрібно дуже обережно, адже необачне ставлення може призвести до значних неприємностей.

Нешанобливе поводження з хлібом

Наші предки були переконані, що викидання хліба свідчить про неповагу до людей, які старанно працювали над його створенням. Згідно з панівними віруваннями, така невдячність в кінцевому підсумку повернеться бумерангом. Прислів'я стверджувало, що викинутий хліб може принести родині нещастя, накликати бідність і безперервні страждання.

Читайте також: Які народні прикмети та забобони пов'язані з хлібом

Наколювання виделкою

Прикмети застерігають від наколювання шматка хліба на виделку, особливо незаміжнім жінкам. Вважалося, що це може перешкодити перспективам налагодження гармонійного особистого життя, позбавивши щастя.

Обережне нарізання

Підхід до нарізання хліба вимагає уважності та дотримання кількох ключових правил. Обов'язковою серед них є практика використання дошки для нарізання. Якщо покласти хліб на будь-яку іншу поверхню, це може ненароком спричинити серйозні фінансові труднощі.

Нагадаємо, що хліб можна замінити індійськими коржиками з цільнозернового борошна атта. Їхня унікальність в тому, що чапаті (так називають ці коржики) можна їсти самостійно або наповнювати різними начинками.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!