русский
Polski
Здоров'я

Ви вмиваєтесь неправильно: Дерматолог розповіла як доглядати за шкірою, щоб рано не старіти

Ігор Романько

Як правильно вмиватися, щоб не шкіра не виглядала старою
Як правильно вмиватися, щоб не шкіра не виглядала старою

Дерматолог, доктор Ліндсі Зубрицький, відома своїми порадами з догляду за шкірою, наголошує, що правильне вмивання обличчя грає важливу роль у запобіганні раннього старіння. За її словами, багато людей починають дбати про свою шкіру занадто пізно.

Ліндсі у своєму відео в TikTok підкреслює, що просто вмити обличчя холодною водою – це не достатньо. Водночас, вона радить утриматися від використання дорогих скрабів та засобів. Неправильне вмивання може призвести до різних проблем, включаючи появу прищів та вугрів.

Читайте також: Допоможуть прокинутися та підбадьорять: вісім вправ, які варто зробити вранці

Важливо вмиватися після чищення зубів, щоб видалити залишки слини та зубної пасти. Дерматолог також рекомендує робити це масажними рухами, втираючи засіб для вмивання в шкіру протягом 30 секунд. Це підготує шкіру для інших засобів, які використовуються після цього.

Ліндсі наголошує на важливості базового догляду за шкірою, зазначаючи, що очищуючий засіб, сонцезахисний крем, зволожуючий крем і ретинолова сироватка є обов'язковими. Вона застерігає, що багато жінок, починаючи користуватися антивіковими засобами пізно, можуть вже мати пошкоджену шкіру.

Дерматолог підкреслює, що варто наносити зволожуючий крем і гіалуронову кислоту на вологу, а не на суху шкіру, для максимального зволоження та гідратації. Її поради стосуються не лише обличчя, а й інших зон, таких як груди, шия та руки, які також піддаються впливу сонячних променів.

Ліндсі Зубрицький закликає починати догляд за шкірою ще в підлітковому віці, оскільки саме тоді шкіра найбільше піддається впливу сонця, що може завдати шкоди в подальшому.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, як доглядати за шкірою після 40.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!