русский
Polski
Суспільство

Фахівці пояснили, як позбутися жовтих плям на постільній білизні без дорогої хімії

Анастасія Крищук

Фахівці пояснили, як позбутися жовтих плям на постільній білизні без дорогої хімії
Як позбутися жовтих плям на постільній білизні без дорогої хімії

Проблема з використанням білих простирадл на відміну від кольорових або візерункових полягає в тому, що не завжди легко зберегти їх білими. З часом на них можуть з'являтися плями.

Тканина жовтітиме через накопичення поту та жиру для тіла. Однак білий колір можна повернути дешевими засобами, повідомляє Express.co.uk.

Бура

Бура є дуже універсальним миючим засобом, здатним позбутися цвілі, знищити комах і нейтралізувати запахи. Змішайте півсклянки бури з 4 літрами води та замочіть простирадла на ніч. Потім виперіть їх у машині, як зазвичай.

Читайте також: Відштовхнете удачу та щастя: у які дні не можна змінювати постіль та чому

Харчова сода і білий оцет

Оцет є потужним очисним засобом, який здатний розчиняти жир і бруд. Просто додайте півсклянки харчової соди в барабан пральної машини, потім додайте трохи оцту в дозатор пом’якшувача тканин і виперіть у машині, як зазвичай. Важливо не змішувати два інгредієнти, оскільки вони нейтралізують один одного і стануть по суті марними.

Лимон

Змішайте розчин половини склянки лимонного соку з 4 літрами гарячої води і замочити в цьому простирадла на кілька годин, а ще краще на ніч. Після цього виперіть їх як зазвичай.

Нагадаємо, ми розповіли про прості та ефективні способи очищення матраца, які зроблять ваш сон спокійним та комфортним.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!