русский
English
Polski
Здоров'я

Скільки кроків потрібно пройти, щоб скинути 1 кілограм: відповідь фахівців

Ігор Романько

Скільки кроків потрібно пройти, щоб скинути 1 кг
Скільки кроків потрібно пройти, щоб скинути 1 кг

Наближаються новорічні та різдвяні свята, і для багатьох це стає важливим стимулом підготувати своє тіло, щоб виглядати добре або, можливо, просто влізти в улюблену сукню. Здоровий спосіб життя, який включає фізичну активність, є ключем до досягнення цих цілей, і одним з ефективних засобів є ходьба.

Читайте також: Чому стояти у планці понад 10 секунд – безглуздо

Спалювання жирових відкладень може бути завданням не таким простим, особливо з віком, коли метаболізм уповільнюється. Для гарантованого скидання ваги необхідно включити фізичну активність, і ходьба в цьому випадку може бути відмінним вибором, оскільки для неї не потрібне спеціальне обладнання, а ризик травм низький, пише ukr.media.

Однак важливо враховувати, що кількість кроків, необхідних для скидання ваги, може варіюватися в залежності від різних факторів, таких як зріст, вага, стать, вік та темп ходьби. Для спалювання одного кілограма жиру потрібно витратити приблизно 5400-7650 калорій.

Враховуючи, що середньостатистична людина проходить близько 10 000 кроків на день, для скидання одного кілограма жиру може знадобитися від 16 до 24 днів ходьби у швидкому темпі. Отже, ходження у швидкому темпі є ефективним і приємним способом збереження форми та досягнення поставлених цілей.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти багаті на кальцій та вітамін D.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!