русский
Здоров'я

Зробить напій кращим: яке молоко варто додавати в каву

Ціхоцька Марія

Зробить напій кращим: яке молоко варто додавати в каву
Соєве молоко - найкращий варіант для додавання до кави

Вибір молока для кави ускладнюються широким вибором альтернатив: адже на ринку є як натуральне, так і рослинне молоко. Яке саме варто додавати до кави підкаже Ukr.Media.

Хоча експерти вважають, що каву краще споживати без додаткових складників або з невеликою кількістю корисних спецій, рослинне молоко може стати чудовою альтернативою, якщо ви не прихильник чорної кави, а звичайне молоко не підходить.

Останнім часом мигдальне і вівсяне молоко стали найбільше популярними в кавових напоях, але найкориснішим для кави вважається соєве. Крім відмінної текстури, воно має численні корисні властивості.

Соя є чудовим джерелом рослинного білка, обсяг якого досягає 7 грамів на порцію, що робить його найбільш високобілковим серед інших рослинних аналогів.

Читайте також: 5 шкідливих звичок любителів кави, які можуть вкоротити їм життя

Збагачене соєве молоко залишається єдиною рослинною альтернативою коров'ячому, включаючи корисні жирні кислоти, вітаміни та мінерали, такі як кальцій і вітамін D, які важливі для здоров'я кісток, наголошують фахівці.

Дієтологи зауважують, що соєве молоко вже багато разів було предметом досліджень. Деякі висновки дають підстави вважати, що ізофлавони, що містяться в продукті, можуть запобігати розвитку деяких видів онкології, таких як рак молочної залози та простати.

Нагадаємо, ми вже писали, що категорично не можна додавати до кави.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!