русский
Соціум

Психологи дали поради, як знайти свою другу половинку, якщо ви вже втомилися від самотності

Анастасія Крищук

Психологи дали поради, як знайти свою другу половинку, якщо ви вже втомилися від самотності
Як знайти свою другу половинку. Джерело: freepik

Пошук своєї другої половини – це особистий процес, що охоплює фізичний, емоційний і соціальний рівні. Важливим етапом є усвідомлення власних бажань і принципів. Корисно задуматися, чого саме ви прагнете, які якості й риси характеру вам подобаються, які принципи та цінності ви хотіли б бачити у своєму партнері, і якими ви бачите ваші стосунки. Це дозволить краще розставити пріоритети та допоможе в процесі пошуку.

Необхідно бути готовими до нових знайомств і можливостей, а також активно взаємодіяти з різними людьми. Відмова або розчарування можуть траплятися, але важливо навчитися справлятися з негативними переживаннями, зберігаючи відкритість і віру в те, що ви зустрінете свою другу половинку. Про це пише ТСН.

Експертка зі стосунків Елізабет Стоун рекомендує слідувати кільком простим порадам, які допоможуть позбутися самотності та зустріти свою другу половинку.

Читайте також: Названо ідеальний вік для одруження на думку вчених та психологів

Прислухайтеся до своєї інтуїції. Не змушуйте себе робити те, що вам не до душі – якщо вам не подобається хтось, не змушуйте себе спілкуватися з цією людиною. Не бійтеся відмовляти тим, з ким вам не по дорозі. Ви точно не залишитеся на самоті.

Живіть на повну вже сьогодні. Не відмовляйтеся від запрошень, навіть якщо почуваєтеся невпевнено. Не уникайте світу, людей та нових вражень, шукайте пригод і не шкодуйте на це часу. Звичайна прогулянка або похід на виставку можуть стати початком доленосної зустрічі.

Спробуйте змінити свій підхід до життя, діючи інакше, ніж до цього часу, коли шукали свою людину. Виконуйте ті речі, які раніше уникали. Якщо зазвичай відвідуєте певне кафе щочетверга, спробуйте зайти туди в середу або суботу. Змінюйте свої плани, маршрути та звички, будьте відкритими до нових знайомств.

Залишайтеся оптимістами. Цінуйте те, що вже є у вашому житті, адже часто ми не звертаємо на це уваги. Дякуйте за кожну можливість та насолоджуйтеся кожною миттю. Такий підхід допоможе вам притягувати ще більше позитиву і добра.

З'ясуйте для себе, що саме вам необхідно і чого ви прагнете від стосунків та життя загалом. Не слідуйте чужим правилам, якщо вони суперечать вашим власним цінностям. Не погоджуйтеся на мінімум, але й не ставте надмірно високі вимоги, щоб уникнути глибоких розчарувань.

Читайте також: Психолог назвав 8 ознак того, що у вас щасливі та стабільні стосунки

Не бійтеся помилок та можливості почати все спочатку. Якщо у вас було невдале побачення, це ще не означає, що ви не знайдете своє справжнє кохання. Не лякайтеся нових знайомств і не відмовляйтеся від шансів сходити на побачення знову.

Не зациклюйтесь на негативних думках і взагалі не фіксуйтеся на чомусь одному. Якщо постійно думати про щось погане, позитивні зміни навряд чи відбудуться. Важливо не порівнювати свого нинішнього партнера з попередніми, адже нові стосунки – це зовсім інша історія, яка не повинна нагадувати вам про минуле.

Вірте в себе та в те, що зможете знайти свою другу половинку. Щасливі люди, які вже зустріли свою пару, не сумніваються у тому, що вони варті щастя.

Не слід приносити в жертву свої захоплення чи стосунки з друзями заради нових відносин. Не дозволяйте комусь змінювати вас, якщо це не те, чого ви самі хочете, і не відмовляйтеся від того, що вам приносить радість.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про 5 типів чоловіків, з якими неможливо побудувати здорові стосунки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!