русский
Соціум

Омолоджуючі стрижки для жінок 45+: трендові варіанти з ефектом підтяжки обличчя

Анастасія Крищук

Омолоджуючі стрижки для жінок 45+: трендові варіанти з ефектом підтяжки обличчя
Трендові стрижки для омолодження. Джерело: freepik

Стилісти радять жінкам після сорока звернути увагу на ці зачіски: вони підправляють овал обличчя, приховують зморшки та надають образу молодості та легкості.

Команда UAportal спільно з ТСН розповідає про наймодніші омолоджувальні стрижки для жінок 45+. Вони будуть у тренді у 2025 році.

Бланд боб

Омолоджувальні стрижки для жінок 45+. Джерело: pixabay
Омолоджувальні стрижки для жінок 45+. Джерело: pixabay

Класична стрижка боб давно здобула популярність і залишатиметься актуальною завжди. Один із варіантів передбачає чітко структуровані пасма, які можуть доходити до рівня плечей або трохи нижче. Особливий варіант блонд-боб можна підкреслити чубчиком, що не тільки надає погляду глибини, але й допомагає замаскувати вікові зміни в зоні чола та очей. Ця зачіска візуально збільшує об'єм і густоту волосся, що робить її ідеальним вибором для власниць тонких і ослаблених пасм. Крім того, боб має омолоджувальний ефект, створюючи ілюзію підтягнутого обличчя завдяки видовженим пасмам.

Каре

Ця стрижка залишається однією з найпопулярніших і у 2025 році. Вона вважається універсальною, оскільки підходить для будь-якої довжини та текстури волосся. Важливо лише вибрати той варіант, який найкраще підкреслить вашу форму обличчя. Стилісти радять жінкам 45+ обирати такі стрижки для візуального омолодження та корекції овалу обличчя:

  • багатошарове каре;
  • подовжене каре;
  • градуйоване каре;
  • коротке каре;
  • боб каре;
  • каскад-каре;
  • класичне каре.

Читайте також: Підходить для всіх типів волосся: названа стрижка, яка набирає шаленої популярності у світі

Багатошарові стрижки

Омолоджувальні стрижки для жінок 45+. Джерело: pixabay
Омолоджувальні стрижки для жінок 45+. Джерело: pixabay

 

Для жінок після сорока, які не бажають радикально змінювати зовнішність, багатошарові стрижки є чудовим вибором. Їх основна перевага полягає в тому, що вони підходять до будь-якої форми обличчя та надають омолоджувальний ефект.

  • Жінкам з круглим або квадратним обличчям варто звернути увагу на стрижки, які візуально подовжують лице за рахунок пасм, що обрамляють його контури. Щоб підкреслити ефект омолодження, рекомендується додати довгий або косий чубчик.
  • Якщо ваше обличчя має овальну форму, вам ідеально підійде багатошарова стрижка довжиною до плечей, акцентована чубчиком, що завершується на рівні очей.
  • Для трикутного обличчя майже немає обмежень – будь-яка багатошарова стрижка з чубчиком виглядатиме виграшно.

Каскад

Омолоджуючі стрижки для жінок 45+: трендові варіанти з ефектом підтяжки обличчя. Джерело: pixabay
Омолоджуючі стрижки для жінок 45+: трендові варіанти з ефектом підтяжки обличчя. Джерело: pixabay

Один із найкращих виборів для жінок старше сорока – це стрижка каскад. Вона підходить для будь-якої довжини волосся. Актуальний тренд – зачіска з плавними переходами і чітко структурованими пасмами, яка чудово тримає форму навіть без укладки. Сучасний варіант каскаду додає об’єму, а завдяки техніці стрижки волосся стає більш рухливим, створюючи ефект легкості й динаміки під час руху. Каскад омолоджує образ, не вимагає щоденного укладання і прекрасно виглядає навіть у процесі відростання.

Нагадаємо, раніше стилісти назвали ідеальну стрижку для жінок будь-якого віку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!