русский
Лайфхаки

Як врятувати пересолений фарш: дієвий лайхак від господинь

Ціхоцька Марія

Як врятувати пересолений фарш: дієвий лайхак від господинь
Пересолений фарш можна врятувати

Якщо ви трошки переборщили з сіллю у фарші для котлет, не переймайтеся. Можна виправити ситуацію за допомогою кількох простих порад від ТСН.

Отже, якщо фарш пересолений, не викидайте його. Просто додайте ще трошки м'яса, подрібніть його в блендері або м'ясорубці, а потім перемішайте з готовим фаршем.

Також можна додати до фаршу кабачки або картоплю. Натріть овочі, відцідіть надмірну вологу і перемішайте з м'ясом. Це не лише допоможе збалансувати рівень солі, але і зробить котлети більш ніжними та соковитими.

Кухарі рекомендують використовувати білий хліб, замочений у молоці, для видалення зайвої солі з фаршу. Котлети вийдуть смачними, ніжними і соковитими.

Читайте також: П'ять порад, як зробити м'ясо м'якшим

Якщо не хочете використовувати хліб і молоко, спробуйте додати манку або рис. Вони вберуть надлишок солі, і ви зможете приготувати смачні м'ясні кульки.

Мультиварка чи пароварка також можуть допомогти виправити пересолений фарш. Просто готуйте котлети на пару, і вони вийдуть смачні, а сіль зникне.

Ще один спосіб - вимити пересолений фарш у ситі під кип'яченою водою. Але варто пам'ятати, що разом із сіллю може вимитися частина інших приправ, тому слід бути обережним при використанні цього методу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!

 

Нагадаємо, ми вже писали, як швидко розморозити м‘ясний фарш.