русский
Polski
Лайфхаки

Як зробити рушники м'якими після прання за допомогою гліцерину

Ігор Романько

Як випрати рушники, щоб вони залишилися м'якими
Як випрати рушники, щоб вони залишилися м'якими

М'які рушники – це запорука комфорту та затишку. Але що робити, якщо після прання вони стають жорсткими? Спробуйте цей простий лайфхак, і ви побачите, що ваші рушники будуть знову м'якими та ніжними.

Жорстка вода – це головна причина, чому рушники втрачають свою м'якість. У жорсткій воді погано розчиняються навіть м'які засоби для прання, тому вони погано виполіскуються з ворсинок рушників, пишуть Патріоти України.

Читайте також: Чому варто відмовитись від кондиціонера для білизни при пранні рушників, та що робити, щоб вони були м'якими якомога довше

Щоб зробити рушники м'якими, можна використовувати звичайний гліцерин, який продається в аптеці. Одна чайна ложка гліцерину, додана разом із кондиціонером під час прання, зробить рушники м'якими та ніжними.

Гліцерин пом'якшує воду та тканину, а також запобігає утворенню відкладень на матеріалі. Крім того, він полегшує прасування одягу та зменшує статичну електрику.

Отже, щоб зробити рушники м'якими, потрібно:

  • Додати 1 чайну ложку гліцерину в пральну машину разом із кондиціонером.
  • Якщо ви не хочете використовувати кондиціонер, додайте 2 чайні ложки гліцерину в пральну машину замість нього.
  • Додайте кілька крапель улюбленої ефірної олії до гліцерину, щоб надати рушникам приємного аромату.

Нагадаємо, що регулярне прання рушників необхідне також і для збереження нашого здоров'я. UAportal підготував поради, як правильно доглядати за рушником.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!