русский
Лайфхаки

Як швидко нейтралізувати запах часнику з рота: дієвий лайфхак

Ціхоцька Марія

Як швидко нейтралізувати запах часнику з рота: дієвий лайфхак
Грецький йогурт чудово нейтралізує запах часнику

Аромат часнику може залишатися стійким на протязі кількох годин або навіть днів після його споживання, що може викликати незручності під час спілкування.

Але є продукти, які можуть нейтралізувати запах часнику. Листя салату та свіжа мʼята є одними з найкращих засобів для боротьби з ароматом часнику, оскільки вони містять ферменти та феноли. Також до списку входять картопля, баклажани, сушені та свіжі трави, фрукти, лимонний сік і зелений чай.

Про це пише Shuba.

Останнє дослідження підтвердило, що простий йогурт може убезпечити від потрапляння в повітря майже всіх летких сполук, відповідальних за різкий запах часнику.

Читайте також: Як позбутись смороду зі сміттєвого відра: простий та ефективний лайфхак

Натуральний йогурт не лише корисний продукт, але і знижує концентрацію летких речовин сірки в часнику на 99%, при цьому йогурт з більш високим вмістом жиру демонструє ще кращі результати у нейтралізації часникового запаху.

Також виявлено, що смажений часник видає значно менше летких сполук.

Отже, грецький йогурт з високим вмістом білка, особливо жирний, може бути ефективним засобом для усунення аромату часнику з рота, особливо якщо його з‘їсти одразу після споживання часнику.

Нагадаємо, ми вже писали, як обрати якісний часник. 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!