русский
Polski
Суспільство

Господині відповіли, для прання яких речей не можна використовувати кондиціонер

Ціхоцька Марія

Господині відповіли, для прання яких речей не можна використовувати кондиціонер
Кондиціонер для прання підходить не для всіх видів тканин

Кондиціонер зменшує жорсткість води, надає білизні приємного аромату та нейтралізує статичну електрику. Під час прання з його використанням утворюється захисний шар на волокнах тканини, який забезпечує їх м'якість. Однак важливо пам'ятати, що не всі види тканин можна прати з кондиціонером.

Про це пише ТСН.

Рушники

Махрові рушники - це один з прикладів, коли використання засобу для м'якості не рекомендується, оскільки це може призвести до появи неприємного запаху і вологості після прання. Тканина втрачає свою всмоктувальну здатність через контакт з засобом, що значно уповільнює процес сушіння.

Кашемір та шерсть

Кашемір і шерсть також не піддаються обробці засобом для м'якості, оскільки це може змінити їх текстуру та призвести до втрати властивості зберігати тепло. Крім того, кондиціонер робить речі з цих матеріалів липкими.

Шовк

Натуральний шовк можна прати в машинці на делікатному режимі, але обов'язково без використання будь-яких засобів для м'якості, оскільки вони можуть залишити плями на тканині.

Спортивний одяг

Спортивний одяг, який зазвичай виготовлений з вологостійких тканин, також не повинен піддаватися обробці засобом для м'якості. Це може призвести до втрати їх властивостей з регуляції температури тіла та відштовхування вологи від шкіри.

Читайте також: Чому не можна прати речі у гарячій воді

Мікрофібра

Мікрофібра, яка використовується, наприклад, для виробництва серветок для прибирання, абсолютно не переносять контакту з засобом для м'якості.

Купальники

Також не рекомендується використовувати засіб для м'якості при пранні купальників, білизни з еластаном та коригуючого одягу, оскільки це може негативно вплинути на властивості цих тканин.

Нагадаємо, ми вже писали, як приготувати бюджетний засіб для прання.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!