ukr
русский
English

Жовті плями у ванній та у душовій кабінці: як позбутися проблеми без хімії

Билім Олена

Жовті плями у ванній та у душовій кабінці: як позбутися проблеми без хімії
Білосніжна ванна. Джерело: Rene Asmussen/pexels.com

Якщо у вашій ванні є стійкі плями, які ви не можете видалити звичайними засобами для чищення, є один продукт, який може вам допомогти. Це лимон. Його кислота здатна розщепити бруд та змусити вашу сантехніку блищати.

Видання SantePlusMag поділилося ефективними методами для видалення стійких плям з ванни:

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Сіль і лимон. Змішайте крупну сіль зі склянкою лимонного соку, потім нанесіть суміш на пляму і залиште на кілька хвилин. Потім потріть пляму і промийте чистою водою.

Зубна паста. Нанесіть відбілюючу зубну пасту на пляму і залиште на кілька хвилин. Потім потріть пляму і промийте чистою водою.

Білий оцет. Нанесіть оцет на пляму і залиште на кілька хвилин. Потім потріть пляму і промийте чистою водою.

Харчова сода і перекис водню. Змішайте 50 мл теплої води з двома столовими ложками харчової соди, потім нанесіть пасту на пляму і залиште на 15 хвилин. Потім потріть пляму і промийте чистою водою.

За даними SantePlusMag, ацетон, який ми використовуємо для видалення лаку для нігтів, є ефективним розчинником, який також може видалити плями з ванни. Все, що вам потрібно зробити, це протерти забруднені ділянки губкою, змоченою в ацетоні.

Цей метод є швидким і ефективним, і він не вимагає використання спеціальних засобів для чищення. Однак важливо зазначити, що ацетон може бути шкідливим для шкіри, тому важливо використовувати рукавички, коли ви його використовуєте.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!