ukr
русский

Заживить пів хати: як зробити повербанк для дому з автомобільного акумулятора

Билім Олена

Заживить пів хати: як зробити повербанк для дому з автомобільного акумулятора
Що можна заживити від автомобільного акумулятора

Відключення електроенергії стали для багатьох українців буденністю. У часи знеструмлень придбати потужний повербанк чи зарядну станцію доволі накладно.

Однак завжди можна знайти спосіб повернути собі світло, зокрема, у цьому може допомогти звичайний автомобільний акумулятор. Автомобільний акумулятор – це доступне та ефективне рішення для забезпечення електроенергією під час блекаутів.

Він має достатню місткість, щоб живити невеликі побутові прилади, такі як лампи, телефони, ноутбуки та навіть невеликі холодильники, пише НВ.

Вас також зацікавить: Ці повербанки ніколи не підведуть: топ-3 надійніших

Щоправда, для цього потрібно мати інвертор, який перетворює 12 В напругу акумулятора в 220 В для побутових пристроїв. Інвертори можуть коштувати від 2 000 до 8 000 грн залежно від потужності та функціоналу.

Вибір акумулятора та інвертора

Не обов’язково купувати дорогий акумулятор, який використовується в автомобілях. Для домашнього використання підійде бюджетний варіант з місткістю від 70 до 75 А*год. Вартість таких акумуляторів починається від 3 000 грн.

Зарядка акумулятора

Для зарядки автомобільного акумулятора можна використовувати мережеву зарядку, вартість якої стартує від 1 200 грн. Зарядні пристрої можуть видавати 6 або 12 В, причому 12 В є кращим варіантом для швидшої зарядки.

Переваги використання інверторів

Інвертори дозволяють підключати різні побутові прилади, такі як лампи, зарядки для телефонів, ноутбуки, холодильники й телевізори. Деякі моделі мають декілька розеток і USB-порти, що робить їх зручнішими у використанні.

З цими простими пристроями ви зможете підтримувати роботу основних електроприладів у вашому домі, забезпечуючи комфорт навіть у періоди відсутності електропостачання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як змінилися ціни на зарядні станції в Україні і чи є взагалі в наявності.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!