ukr
русский
English

Навіщо класти зубчик часнику в унітаз: дійсно дієвий спосіб

Билім Олена

Навіщо класти зубчик часнику в унітаз: дійсно дієвий спосіб
Дезінфекція унітаза часником. Джерело: deavita.fr

Часник – це природний антисептик, який має антибактеріальні, антигрибкові та протимікробні властивості. Деякі люди вважають, що кидання зубчика часнику в унітаз може допомогти дезінфікувати його та запобігти поширенню бактерій.

Часник може допомогти дезінфікувати унітаз. Він містить аліцин, який є активним компонентом, що відповідає за його антибактеріальні властивості. Аліцин може вбивати бактерії, які викликають неприємні запахи та можуть призвести до інфекцій, пише deavita.fr.

Читайте також: Буде як новий: як легко прибрати вапняний наліт з унітаза

Однак, щоб часник був ефективним, його потрібно залишити в унітазі на кілька годин, а краще на ніч. Під час цього часу аліцин буде виділятися в воду і вбивати бактерії.

Як це зробити?

Щоб дезінфікувати унітаз часником, просто очистіть його як зазвичай, а потім киньте в нього очищений зубчик часнику. Залиште його на кілька годин або на ніч, а потім змийте водою.

Крім часнику, є й інші природні засоби, які можна використовувати для дезінфекції унітаза. До них відносяться:

  • Оцет – також має антибактеріальні властивості. Щоб використовувати оцет для дезінфекції унітаза, розбавте його водою в рівних пропорціях і вилийте суміш в унітаз. Залиште її на кілька годин або на ніч, а потім змийте водою.
  • Лимонна кислота також є ефективним дезінфікуючим засобом. Щоб використовувати лимонну кислоту для дезінфекції унітаза, розчиніть її у воді в пропорції 1:1 і вилийте суміш в унітаз. Залиште її на кілька годин або на ніч, а потім змийте водою.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!