ukr
русский

Навіщо класти пробки від вина в холодильник: корисний лайфхак

Ігор Романько

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику
Як позбутися неприємного запаху в холодильнику

Побутова техніка значно полегшує наше життя, але вона потребує регулярного догляду, щоб правильно функціонувати. Одним із найпоширеніших проблем у побуті є неприємні запахи, які виникають всередині холодильників, морозильних камер, пральних машин та посудомийних машин.

Натуральні засоби часто є більш ефективними, ніж дорогі мийні засоби, і пробки від вина є одним із таких засобів. Вони виготовлені з пористого матеріалу, який вбирає вологу та неприємні запахи, пише Главред.

Читайте також:Як усунути неприємні запахи на кухні: ефективні поради і способи

Щоб використовувати пробки від вина для усунення неприємних запахів, просто покладіть їх на полиці в холодильнику, морозильній камері, пральній машині або посудомийній машині. Ви навіть можете розрізати пробки на частини і розкласти їх по різних місцях.

Крім того, ви можете додати краплю ефірної олії лимона або іншого цитрусового, щоб ароматизувати внутрішню частину пристрою.

Чому виникають неприємні запахи в холодильнику?

Неприємні запахи в холодильнику можуть виникати з різних причин. По-перше, це може бути пов’язано з продуктами з сильним запахом, такими як часник, цибуля або певні сири. Зіпсована їжа також може видавати неприємний запах, як і їжа, яка зберігається неправильно: без захисту з алюмінієвої фольги або в негерметичних контейнерах. Крім цього, нерегулярне чищення холодильника також може сприяти утворенню неприємних запахів.

Щоб підтримувати внутрішній простір холодильника в чистоті та без запаху, кожні 15–20 днів рекомендується очищати внутрішні стінки та полиці розчином води та харчової соди або води та лимона. Щоб було легше, це можна зробити перед походом по магазинах, коли холодильник майже порожній.

Пробки від вина – це недорогий і ефективний спосіб усунути неприємні запахи в побуті. Вони є натуральним засобом, який не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Нагадаємо, ми розповіли, як позбутися неприємного запаху в приміщенні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!