ukr
русский
English

Виводить цукор і зміцнює серце: Дієтологи назвали кашу, яку обов'язково треба їсти літнім людям

Ігор Романько

Яку кашу слід їсти людям похилого віку
Яку кашу слід їсти людям похилого віку

Гречана каша – це справжній скарб для здоров'я, особливо для людей зрілого віку. Вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів і клітковини, які допомагають попередити розвиток багатьох захворювань, розганяти метаболізм і уповільнювати старіння.

Це справжній суперфуд, який має величезну користь для здоров'я. Вона повинна бути обов'язковою складовою раціону літніх людей, пишуть Патріоти України.

Читайте також: Зелений чай для схуднення – поради лікарів

Ось кілька причин, чому гречка так корисна для літніх людей:

  • Знижує рівень цукру в крові. Гречка має низький глікемічний індекс, тому вона допомагає контролювати рівень цукру в крові. Це особливо важливо для людей, які страждають на діабет ІІ типу.
  • Сприяє схудненню. Гречка є низькокалорійною, але водночас дуже поживною. Вона допомагає наситити організм і прискорити метаболізм, що може сприяти схудненню.
  • Зміцнює серцево-судинну систему. Гречка містить багато заліза, яке необхідне для крові, а також рутин, який зміцнює стінки судин. Це допомагає зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Покращує травлення. Гречка містить клітковину, яка допомагає налагодити роботу кишечника і позбутися запорів.
  • Зміцнює нервову систему. Гречка містить вітаміни групи В, які необхідні для нормальної роботи нервової системи. Вона допомагає знизити тривогу і поліпшити сон.

Як правильно їсти гречку?

Гречку можна готувати різними способами. Найпростіший - це просто залити її окропом і залишити на 15-20 хвилин. Також гречку можна варити на плиті або в мультиварці.

Щоб гречка була ще кориснішою, можна додавати до неї овочі, фрукти або горіхи. Наприклад, можна приготувати гречану кашу з овочами на пару або гречану запіканку з фруктами і горіхами.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти багаті на кальцій та вітамін D.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!