ukr
русский

Крадуть енергію: Яких фраз краще уникати при спілкуванні

Ігор Романько

Які фрази не можна казати, щоб не знецінювати себе
Які фрази не можна казати, щоб не знецінювати себе

Мова – це потужний інструмент, який можна використовувати як для позитивного, так і для негативного впливу на інших людей. Психологи виділяють три поширених прийоми, які дозволяють це зробити.

Щоб захистити себе від негативного впливу мови, важливо бути уважним до того, що говорять інші люди, пише ukr.media. Якщо ви чуєте фразу, яка викликає у вас негативні емоції, спробуйте зрозуміти, чому це відбувається. Можливо, людина просто намагається вас образити або ж вона просто не знає, як висловити свої думки більш конструктивно.

Читайте також: Що робити, коли ви відчуваєте перевтому або стрес: корисні поради, які обов'язково допоможуть

Перший прийом – це використання емоційно забарвлених фраз. Наприклад, фраза "Нічого собі!" може здатися нейтральною, але насправді вона може викликати у людини почуття розгубленості, невпевненості або навіть страху.

Другий прийом – це зачіпання зовнішності або особистих якостей людини. Наприклад, слова "Ти що сліпа?" або "У тебе руки криві" можуть значно знизити самооцінку людини.

Третій прийом – це використання нецензурної лексики. Матерні слова створюють негативний настрій і руйнують атмосферу спілкування.

У будь-якому випадку, важливо пам'ятати, що ви не зобов'язані піддаватися негативному впливу. Ви можете просто не реагувати на такі слова або ж спробувати пояснити людині, як її слова впливають на вас.

Нагадаємо, ми вже писали, як приймати складні рішення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!