ukr
русский
English

У ванній погано стікає вода: яка причина та як позбутися проблеми

Билім Олена

У ванній погано стікає вода: яка причина та як позбутися проблеми
Злив у ванній. Джерело: santeplusmag.com

Якщо у ванній погано стікає вода, це може бути пов'язано з кількома причинами. Зокрема, це може свідчити про засмічення зливних труб через волосся, залишки мила, крему, піни для ванни чи інших предметів, які потрапляють у злив.

У разі, якщо засмічення знаходиться не в самому сифоні, а в каналізаційній системі, вода буде стікати повільно з усіх стічних отворів у будинку, пише santeplusmag.

Також читайте: Як позбутися іржі у ванній: Практичні поради

Як почистити злив в домашніх умовах

Щоб позбутися проблеми, треба з'ясувати причини, які спричиняють засмічення труб:

  • Перешкоди у використанні: Часто ця проблема виникає через відсутність профілактичного обслуговування труб. Якість води може впливати на пропускну здатність труб через наявність солей у проточній воді, що може викликати утворення відкладень та зменшення діаметра трубопроводів.
  • Механічні перешкоди: Накопичення мильної піни, волосся, шерсті домашніх тварин та інших елементів може блокувати злив, ускладнюючи нормальний відтік води.
  • Технологічні проблеми: Порушення будівельних стандартів під час встановлення ванни або каналізаційних ліній також може стати причиною непрохідності труб.

У багатьох випадках для подолання перших двох проблем можна використовувати самостійні рішення, такі як спеціалізовані засоби чи побутова хімія. Але коли мова йде про технічні неполадки, рекомендується звертатися до професіоналів.

Якщо ви стикаєтеся з проблемами під час зливанням води, але вам потрібно самостійно впоратися з цим, ось кілька практичних рішень:

Обережно вставте кінець дроту для в'язання гачком або вішалкою в отвір труби та розмотайте її. Опустіть дріт у трубу, поки не відчуєте опір. Спробуйте звільнити вміст труби, штовхаючи дріт вниз.

Якщо важко, використовуйте кругові рухи, щоб усунути перешкоду. Пам'ятайте, що після видалення забруднень рекомендується промити трубу побутовою хімією та водою (суміш харчової соди та білого оцту підійде). Такі заходи допоможуть підтримувати нормальний відтік води та зберегти вашу ванну кімнату без проблем.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!