ukr
русский

В Україні запровадять третю платіжку за газ: Що відомо та скільки доведеться платити

Анастасія Крищук

В Україні запровадять третю платіжку за газ: Що відомо та скільки доведеться платити
В Україні запровадять третю платіжку за газ

У 2024 році українці отримуватимуть третю платіжку за газ. Йдеться про мешканців багатоповерхових будинків та гуртожитків.

Українцям запровадять плату за обслуговування внутрішньобудинкових систем. Це необхідно для того, щоб перевірити справність мереж і попередити у майбутньому витік газу, пояснили в "Газмережі".

Газовики проводитимуть огляд газопроводу та випробування під тиском, перевірятимуть герметичність з’єднань. У разі виявлення витоків газу – їх усуватимуть.

Читайте також: Кому з українців відмінять соціальні виплати: Які нововведення передбачені з 1 лютого

Оплатити послуги можна окремими рахунками від кожної квартири, або управитель від імені усіх співвласників будинку проводить один платіж. Рахунки приходитимуть українцям не щомісяця, а лише тоді, коли проходитиме технічне обслуговування, тобто, раз на 3-5 років.

"Якщо власники квартир, які не подали заявку на приєднання до Колективного договору, автоматично приєднуються до Типового договору. Українці можуть обрати й іншу компанію, яка проводитиме технічне обслуговування, втім вона повинна мати дозвіл на проведення робіт", – йдеться у повідомленні.

Для кожного будинку вартість послуг буде індивідуальною. Вона залежатиме від низки факторів: стану мереж, обладнання тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як нараховується доплата до пенсії за понаднормовий стаж.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!