ukr
русский
Polski
English

У Мексиці виявили споруду, пов'язану з древнім культом майя (фото)

Анастасія Крищук

У Мексиці виявили споруду, пов'язану з древнім культом майя (фото)
У Мексиці виявили споруду, пов'язану з древнім культом майя

У Мексиці археологи під час розкопок в Іцаманаку виявили споруду, пов'язану з древнім культом майя божества Кукулькана. Іцамканак був столицею майя Акалан, розташований на півострові Юкатан у мексиканському штаті Кампече.

Ранній центр міста датується пізнім докласичним періодом майя, тоді як більшість споруд, що стоять сьогодні, були побудовані під час раннього класичного періоду. Про це повідомляє HeritageDaily.

Розкопки виявили круглу структуру, яка датується 1000-1200 роками нашої ери. На думку дослідників, споруда пов’язана з культом Кукулькана, пов’язаного з ацтекським богом вітру Кецалькоатлем.

Читайте також: У Єгипті знайшли "святкову" труну з мумією доньки первосвященника, якій 3000 років (фото)

Цей культ ознаменував значний відхід від традиційних мовних та етнічних кордонів мезоамериканського світу в класичний період. Релігійний рух відіграв ключову роль у сприянні спілкуванню та гармонійній торгівлі між різними групами з різним соціальним та етнічним походженням.

Хоча його походження сягає стародавнього міста Чичен-Іца, розташованого на території сучасного мексиканського штату Юкатан, воно поширило свій вплив аж до Гватемальського нагір’я та північного Белізу.

У Мексиці виявили споруду, пов'язану з древнім культом майя (фото)
У Мексиці археологи знайшли споруду, пов'язану з культом Кукулькана. Джерело: HJPD - GNU License

Нагадаємо, у Туреччині виявили приголомшливу мозаїку з троянським героєм Енеєм.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!