ukr
русский
English

У Греції виявили 2500-річне еротичне графіті, вирізьблене на скелі (фото)

Анастасія Крищук

У Греції виявили 2500-річне еротичне графіті, вирізьблене на скелі (фото)
У Греції виявили 2500-річне еротичне графіті

Археолог, який працював на Астіпалеї, віддаленому грецькому острові Додеканес, виявив одне з найдавніших у світі еротичних графіті. Йдеться про пару різьблених фалосів, що датуються 5 століттям до нашої ери, і проголошення сексуального завоювання з 6 століття до нашої ери.

Археологи вважають, що це найстаріший запис еротичних графіті з будь-коли знайдених, з написами та гравюрами, що документують постійні сексуальні стосунки між двома чоловіками в Стародавній Греції. Про це повідомляє Arkeonews.

Професор доктор Андреас Влахопулос виявив два різьблені пеніси, коли проводив екскурсію по острову для своїх студентів. Їх знайшли вкарбованими у вапняковому відслоненні на продуваному вітрами, скелястому півострові.

Читайте також: В Ізраїлі знайшли підземне величезне підземне укриття віком 2000 років (фото)

Попри те, що сексуальні стосунки між чоловіками не були табу в Стародавній Греції, ці яскраві написи та фалоси, висічені на скелястому півострові Астіпалеї, проливають світло на приватне життя стародавньої Греції.

Вирізане на скелі археологи знайшли назву "ДІОН" (ΔΙΩΝ). Був ще один напис, знайдений на висоті 52 метри над рівнем моря. "Нікасітім був тут, сідаючи на Тіміону" (Νικασίτιμος οἶφε Τιμίονα), зазначав напис.

У Греції виявили 2500-річне еротичне графіті, вирізьблене на скелі (фото)
У Греції археологи знайшли 2500-річне еротичне графіті на скелі. Джерело: Helena Smith

Нагадаємо, археологи знайшли в Помпеях будівельний майданчик часів Древнього Риму.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!