ukr
русский
Polski

В Антарктиді науковці помітили рідкісного білого пінгвіна (відео)

Билім Олена

В Антарктиді науковці помітили рідкісного білого пінгвіна (відео)
Білий пінгвін

Вчені з антарктичної бази Гонсалес-Відела помітили рідкісного білого пінгвіна Генту. Птах з незвичайним забарвленням став справжньою зіркою в соціальних мережах.

На відео, яке було опубліковано на YouTube-каналі ClickHeart TV 6, видно, як пінгвін прогулюється по льоду біля наукової станції. Він має біле тіло, чорну голову з білими плямами навколо очей і червонуватий дзьоб.

Також читайте: Морда свині, а тіло акули: дивного мутанта піймали в Італії (фото)

Ветеринари, які спостерігали за пінгвіном, заявили, що він має генетичну мутацію, яка називається лейкізм. Ця мутація не становить небезпеки для тварини, але може ускладнити їй життя. Оскільки пінгвін має переважно біле забарвлення, хижакові може бути легше його помітити й зловити.

Пінгвіни Генту є одними з найбільш популярних видів пінгвінів, які живуть в Антарктиді. Вони займають третє місце за розміром після імператорських і королівських пінгвінів. Пінгвіни Генту також відомі своїми "видатними" хвостами, якими вони виляють під час ходьби.

Вчені вважають, що знайдений пінгвін є самкою. Вони сподіваються, що вона зможе вижити в Антарктиді й дати потомство. 

Також читайте про те, як біля берегів Австралії піймали загадкову триметрову істоту, чиї зуби були схожі на покручені цвяхи.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!