ukr
русский
English

Покращує не тільки здоров'я, а й настрій: Вчені назвали корисний фрукт, який варто додати в щоденний раціон

Ігор Романько

Вчені назвали фрукт, який піднімає настрій
Вчені назвали фрукт, який піднімає настрій

Цей зелений, пухнастий фрукт не лише смачний, але й неймовірно корисний. Дослідження показали, що вживання ківі може поліпшити ваш настрій і життєвий тонус вже через кілька днів!

Вчені з Університету Отаго в Новій Зеландії провели дослідження, в якому люди з низьким рівнем вітаміну С щодня їли два ківі, приймали добавку вітаміну С або плацебо.

Читайте також Чому не виходить тісто. Як уникнути частих помилок

Ківі також багатий на інші вітаміни та мінерали, такі як вітамін Е, калій, магній і клітковина. Він також є хорошим джерелом антиоксидантів, які можуть допомогти захистити ваш організм від пошкоджень, викликаних вільними радикалами.

Ті, хто їли ківі, відчули значне поліпшення настрою та життєвої сили вже через 4 дні! Ефект тривав протягом кількох тижнів, досягаючи піку через 14-16 днів.

Вчені вважають, що це пов'язано з високим вмістом вітаміну С, фолієвої кислоти та калію в ківі. Ці поживні речовини відіграють важливу роль у роботі мозку та нервової системи.

Професор Тамлін Коннер, співавтор дослідження, говорить: "Наші результати показують, що ківі може бути ефективним і доступним способом поліпшити психічне благополуччя. Це гарне нагадування, що те, що ми їмо, може мати великий вплив на наше самопочуття."

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як швидко почистити ананас.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!