ukr
русский

Вчені встановили, що сніданок з високим вмістом білка покращує ситість і концентрацію

Анастасія Крищук

Вчені встановили, що сніданок з високим вмістом білка покращує ситість і концентрацію
Сніданок з високим вмістом білка покращує ситість і концентрацію

Датське дослідження вказує на те, що сніданок, багатий білками, може підвищити ситість і концентрацію. При цьому він не впливає на загальне щоденне споживання калорій.

На думку дослідників, це розуміння є особливо цінним у світі, де ожиріння та захворювання, пов’язані з вибором способу життя, зростають. Про це повідомляє SciTechDaily.

У дослідженні 30 жінок віком від 18 до 30 років із ожирінням спостерігали протягом трьох днів. Жінки їли багатий білками сніданок, багатий вуглеводами сніданок або взагалі не снідали.

Читайте також: Науковці пояснили, чому не варто додавати банани в смузі

Почуття ситості, рівень гормонів і споживання енергії у жінок вимірювали в обідній час. Також вимірювали їх загальне щоденне споживання енергії.

Учасники також повинні були пройти тест на когнітивну концентрацію під час дослідження. Багатий білком сніданок підвищив ситість і концентрацію в учасників, але не зменшив загальне споживання енергії в порівнянні з пропуском сніданку або вживанням багатого вуглеводами сніданку.

Кількість людей із зайвою вагою зростає в усьому світі. Ожиріння часто супроводжується захворюваннями, пов’язаними зі способом життя, такими як діабет 2 типу.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, від яких гарнірів варто відмовитись жінкам, щоб зберегти фігуру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!