ukr
русский
English

Вчені розповіли про переваги займатись фізичними вправами в один і той де час щоденно

Ігор Романько

Вчені відповіли, чому фізичні тренування повинні проходити в один і той же час
Вчені відповіли, чому фізичні тренування повинні проходити в один і той же час

Нове дослідження, проведене Університетом Манчестера, вказує на те, що встановлення регулярного ритму фізичних вправ в один і той самий час кожен день може мати численні корисні ефекти.

Дослідження, проведене на мишах, виявило, що це покращення може впливати на локальні біологічні годинники в суглобах і хребті. Про це пише Sciense Alert.

Читайте також: Допоможуть прокинутися та підбадьорять: вісім вправ, які варто зробити вранці

Мозок має центральний біологічний годинник, але також існують інші, більш локалізовані годинники в різних частинах організму. За результатами дослідження, фізичні вправи можуть скидати ці локальні годинники в один і той самий час кожен день, сприяючи їхній кращій синхронізації з центральним годинником у мозку.

"Наші результати показали, що фізична активність вранці, пов'язана з щоденним циклом сну, передає інформацію про час від центрального світлочутливого годинника в мозку до скелетних тканин, які несуть вагу", – пояснює Кінг-Джун Мен, хронобіолог в Університеті Манчестера.

Дослідження використовувало генетичні звіти для моніторингу годинників у хрящах і хребті мишей, які тренувалися в різний час. Результати вказують на можливість покращення синхронізації годинників у різних частинах організму та підкреслюють важливість регулярності у фізичних вправах для загального здоров'я кісток та суглобів.

Увага! Цей контент має виключно інформаційний характер і не містить жодних медичних порад. З приводу прийому ліків, встановлення діагнозів та інших медичних порад зверніться до лікаря.

Нагадаємо, ми вже писали, які продукти багаті на кальцій та вітамін D.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!