ukr
русский
English

Вчені дослідили, яка різниця у віці між чоловіком та жінкою є "нормою"

Ігор Романько

Вчені з'ясували, яка різниця у віці між чоловіком та жінкою є прийнятною
Вчені з'ясували, яка різниця у віці між чоловіком та жінкою є прийнятною

Стосунки зі значною різницею у віці завжди були актуальною темою, і хоча сучасне суспільство прийняло їх, деякі все ще ставляться до цього з упередженням. Уявлення про "ідеальні стосунки" змінюється, вимагаючи розуміння та поваги.

Ідеальна різниця у віці для створення сім'ї може відрізнятися залежно від статі, пише psychologytoday.com. Чоловіки, зазвичай, обирають жінок у розквіті дітородного віку, що пояснюється еволюційною функцією продовження людського роду. Жінки, з іншого боку, шукають партнерів, які готові і можуть інвестувати в них та їхніх потенційних нащадків.

Читайте також: Що робити, коли ви відчуваєте перевтому або стрес: корисні поради, які обов'язково допоможуть

Є деякі стереотипи, що підтверджують, що молодші жінки мають більшу репродуктивну придатність, тоді як літні чоловіки мають більше ресурсів для інвестування в сім'ю та дітей. Дослідження також показують, що в середньому чоловіки віддають перевагу жінкам, які приблизно на 2,5 роки молодші, а жінки – чоловікам старшими на 3,5 роки.

Щодо прийняття різниці у віці, чоловіки, здається, більш готові до стосунків з молодшими та старшими партнерками. Дослідження показують, що чоловіки можуть погоджуватися на стосунки з жінками на 10 років молодшими та на 4,5 роки старшими. У жінок "прийнятна" різниця становить вісім років молодшими та п'ять років старшими.

Проте ці межі можуть змінюватися з віком. Старші чоловіки можуть приймати ще молодших жінок, але їх допустимий віковий проміжок щодо найстаршого партнера, якого вони прийняли б, може не залежати від їх власного віку. У жінок ситуація змінюється – вони приймають менш старших чоловіків, але найстарший прийнятний партнер зменшується з віком.

Навіть якщо стосунки мають велику різницю у віці, вони можуть бути щасливими за правильних умов. Дослідження вказують, що чоловіки та жінки в стосунках із молодшими партнерами щасливіші. Однак це щастя може бути менш стійким з часом.

Загалом, різниця у віці в стосунках може призводити до різних сценаріїв. Важливо враховувати, що стосунки будь-якого типу можуть бути успішними за правильних умов і зі зрозумінням та повагою один до одного.

Нагадаємо, ми вже писали, як приймати складні рішення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!