ukr
русский
English

Прибиральниця пояснила, як дешево вивести плями з матраца без агресивної хімії

Анастасія Крищук

Прибиральниця пояснила, як дешево вивести плями з матраца без агресивної хімії
Як дешево вивести плями з матраца

Плями на матраці неминучі, але їх не так вже й важко видалити. Навіть найстійкіші плями з матраців можна видалити за допомогою простого домашнього засобу.

Прибиральниця Люсі Хілл боролася з потом і плямами крові на своєму матраці. За її словами, плями зникли після використання харчової соди та білого оцту, повідомляє Express.co.uk.

Почніть з нанесення харчової соди безпосередньо на пляму, а потім збризніть це місце трохи білого оцту. Достатньо трохи, щоб покрити пляму.

Читайте також: Горілка, молоко та гліцерин: дивні, але ефективні способи виведення плям з одягу

Застосовуючи розчин оцту, пам’ятайте, що менше – це краще. Мета полягає в тому, щоб зволожити матрац, а не намочити його. Перезволоження матраца може призвести до появи цвілі та цвілі.

Залиште ці два кухонні інгредієнти приблизно на 30 хвилин, перш ніж використовувати чисту тканину та протерти матрац. У поєднанні харчова сода та оцет вступають у хімічну реакцію, у результаті якої утворюється вода та вуглекислий газ. Ця газована реакція сприяє розпушенню та видаленню плям.

Щоб запобігти появі цвілі, дуже важливо дати матрацу повністю висохнути, перш ніж класти на нього постільну білизну. Щоб прискорити висихання, відкрийте вікна або скористайтеся вентилятором.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишались брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явились пліснява та поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!