ukr
русский

Вбереже листя від жовтіння: досвідчені городники розповіли, чим підживити часник весною

Анастасія Крищук

Вбереже листя від жовтіння: досвідчені городники розповіли, чим підживити часник весною
Чим підживити часник навесні, щоб листя не жовтіло. Джерело: pixabay

Вирощуючи часник, городники іноді стикаються з проблемою пожовтіння листя. Це може бути викликано двома основними факторами, виправивши які, можна отримати багатий урожаю.

Коли часник посаджено в ґрунт, у якому недостатньо корисних речовин, він може змінити свій колір. Знання про те, як правильно доглядати та чим підгодовувати часник, допоможе уникнути цієї проблеми, інформує Ukr.Media.

Листя часнику може змінити колір на жовтий, якщо температура опуститься до -5˚C або нижче, особливо коли молоді паростки щойно з’явилися з землі. Щоб уникнути цього, достатньо прикрити рослини, якщо прогнозують похолодання.

Читайте також: Хитрість, яка дозволить зберегти часник цілий рік

Однак подібне трапляється нечасто. А ось про добриво потрібно подбати заздалегідь.

Чим варто підживити часник навесні

Потрібно внести добриво, коли часник випустить дві пари листків. Якщо зробити це вчасно, листя стане більшим і соковитим, що сприятиме швидкому дозріванню і наливанню головок, адже їх розмір залежить від стану листя.

Для цього знадобляться азот і магній, які сприяють формуванню хлорофілу в клітинках рослини. В 10 літрах води потрібно розчинити по 20 грамів кожного з добрив. Грядки з часником слід спочатку полити чистою водою, а потім використати приготований розчин, використовуючи від 5 до 8 літрів на кожен метр грядки, залежно від вологості ґрунту.

Читайте також: Які культури варто посадити поряд з часником

На наступний день після підживлення, необхідно розпушити землю навколо часнику, щоб зберегти вологу. У суху і теплу погоду рекомендується також провести мульчування.

Важливо також правильно поливати часник, підтримуючи вологість на глибині 20-30 см у кореневій зоні. Не слід заливати рослину, дозволяючи ґрунту висихати між поливами.

Дотримуючись цих рекомендацій, можна очікувати хороший урожай. Часник буде здоровим, а головки виростуть великими з міцними зубцями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно підживити малину весною.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!