ukr
русский

Три ознаки вказують, що ваша пара має "синдром сусіда по кімнаті"

Билім Олена

Три ознаки вказують, що ваша пара має 'синдром сусіда по кімнаті'
Коли стосунки дають тріщину. Джерело: istockphoto.com

Багато пар, які живуть разом тривалий час, стикаються з проблемою, яку психологи називають "синдромом сусіда по кімнаті". Це стан, коли кохання поступово згасає, а партнери більше схожі на співмешканців, ніж на закоханих.

Замість того щоб бути коханцями чи найкращими друзями, вони стають двома людьми, які просто ділять простір. Американський психолог Марк Треверс виділив три основні ознаки цього синдрому:

1. Різні життя під одним дахом. Партнери все рідше проводять час разом, у них різні інтереси, кола спілкування та розпорядок дня. Відсутність спільних занять і емоційних зв'язків призводить до відчуження.

2. Відсутність близькості. Фізична і емоційна близькість стає рутиною або зникає зовсім. Секс перетворюється на обов'язок, а прояви ніжних почуттів стають рідкістю. Партнери відчувають себе самотніми навіть перебуваючи поруч.

Читайте також: Названо ідеальний вік для одруження на думку вчених та психологів

3. Нестача спілкування. Відкриті і щирі розмови стають рідкістю. Партнери уникають важливих тем, не діляться своїми почуттями та думками. Відсутність спілкування призводить до емоційного віддалення.

Психолог зазначає, що якщо ви помітили у ваших стосунках ці ознаки, варто звернути на це увагу. Адже "синдром сусіда по кімнаті" може призвести до розриву відносин. Для того, щоб зберегти любов і повагу в парі, важливо приділяти час один одному, розвивати спільні інтереси, бути відкритими у спілкуванні та не забувати про прояви ніжних почуттів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про найпоширеніші причини жіночих зрад.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!