ukr
русский

Чи варто купувати індукційну плиту: переваги і недоліки

Марина Грамович

Чи варто купувати індукційну плиту: переваги і недоліки
Плюси та мінуси індукційних плит. Джерело: UAportal

Якщо ви замислюєтеся про покупку індукційної поверхні, але ніяк не можете визначитися щодо цього рішення, то не хвилюйтеся. UAportal розповів про її переваги та недоліки.

Переваги

1. Ефективне та швидке приготування

Одним з найважливіших переваг індукційних плит є їх швидкість приготування їжі. Вони швидко нагріваються та пропонують точний контроль температури, що забезпечує швидший час приготування.

2. Особливості безпеки

Індукційні плити лише нагрівають посуд, мінімізуючи ризик опіків під час готування. Крім того, вбудована функція безпеки гарантує, що нагрівання автоматично вимикається, коли посуд не виявлено.

3. Легко чистити

Гладка поверхня індукційних плит запобігає прилипанню та пригорянню залишків їжі, що забезпечує легкий догляд. Доклавши мінімум зусиль, ви зможете зберегти свою поверхню бездоганною.

Читайте також: Може призвести до пожежі: який популярний лайфхак з індукційною плитою насправді небезпечний

Недоліки

1. Сумісність з посудом

Важливо відзначити, що для роботи індукційних плит потрібен спеціальний посуд. Феромагнітні матеріали, такі як чавун і нержавіюча сталь, сумісні, але інші матеріали, такі як алюміній або мідь, не підійдуть.

2. Вища початкова вартість

Розглядаючи індукційну плиту, важливо врахувати початкову вартість, оскільки вони можуть бути дорожчими порівняно з традиційними газовими або електричними альтернативами. Крім того, при плануванні бюджету також слід враховувати витрати на встановлення.

3. Шум

Під час роботи індукційні плити можуть видавати помітне гудіння. Незважаючи на те, що він не надто гучний, деякі користувачі можуть відчути цей шум і вважати його неприємним.

Нагадаємо, ми розповідали, чи дійсно мультиварка полегшує процес приготування їжі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!