ukr
русский

Фахівці розповіли, де помідори довго зберігаються свіжими: Не гниють та не вкриваються пліснявою

Анастасія Крищук

Фахівці розповіли, де помідори довго зберігаються свіжими: Не гниють та не вкриваються пліснявою
Де помідори довго зберігаються свіжими

Помідори часто продають до того, як вони повністю дозріють. Якщо помістити їх у холодильник, вони зупиняються в рості, що вплине на їхній смак і текстуру.

Ліндсей-Джин Хард, авторка кулінарної книги, пояснила, що всі помідори, які не повністю дозріли, слід зберігати на столі. Про це повідомляє Express.co.uk.

Незрілі помідори точно не варто класти в холодильник. Вони повинні зберігатися при кімнатній температурі. Щоб вони довше зберігалися свіжими, зберігайте їх стеблом вниз, поки вони дозрівають.

Читайте також: Такі овочі не можна вживати їжу: Як обрати помідори без пестицидів

Зберігання помідорів у перевернутому стані на плодоніжці запобігає виходу вологи з помідорів, завдяки чому вони довше залишаються пухкими та соковитими.

Після повної стиглості помідори варто покласти у пакет і зберігати у холодильнику, щоб продовжити термін зберігання. Помідори виділяють газ етилен, гормон росту, який може впливати на інші продукти.

Зберігаючи помідори в паперовому пакеті в холодильнику після дозрівання, газ етилен також затримує вологу помідорів, щоб вони довше залишалися свіжими.

Раніше UAportal писав, як треба правильно зберігати апельсини, щоб вони не запліснявіли.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!