ukr
русский

Фахівці пояснили, як правильно зберігати картоплю, щоб довго лишалася свіжою

Анастасія Крищук

Фахівці пояснили, як правильно зберігати картоплю, щоб довго лишалася свіжою
Як правильно зберігати картоплю, щоб довго лишалася свіжою

При неправильному зберіганні картопля проростає, зморщується, розм’якшується і навіть зеленіє. Чимало людей тримали її подалі від холодильників, побоюючись підвищення рівня акриламіду.

Акриламід – це хімічна речовина, яка утворюється в крохмалистих продуктах, і може збільшити ризик розвитку раку. Але нові дослідження показали, що картоплю можна безпечно зберігати в холодильнику, повідомляє Express.co.uk.

Дослідження пройшло під наглядом Комітету з токсичності хімічних речовин у харчових продуктах, споживчих товарах і навколишньому середовищі (COT) і перевірено FSA. При зберіганні картоплі споживачам також рекомендується з обережністю дотримуватися термінів придатності.

Читайте також: Як виростити велику редиску: дієві лайфхаки від городників

Фахівці стверджують, що холодильник – правильне місце для зберігання картоплі, оскільки тут вона зберігається найдовше. Картопля може зберігатися до кількох місяців у прохолодному темному місці.

Однак якщо зберігати її в холодильнику, картопля може зберігатися втричі довше, тобто більше шести місяців. Щоб ще більше покращити умови для картоплі, подумайте про те, щоб вийняти її з оригінальної пластикової упаковки та зберігати в тканинному мішку, оскільки матеріал не пропускає світло та дозволяє картоплі дихати.

Нагадаємо, ми вже писали, як виростити ідеальну редиску.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!