ukr
русский

Солодкий секрет городників: як одна ложка цукру може значно збільшити врожай

Анастасія Крищук

Солодкий секрет городників: як одна ложка цукру може значно збільшити врожай
Покладіть одну ложку цукру на городі — і величезний урожай гарантований. Джерело: pixabay

Кожен господар хоче побачити на своїй ділянці щедрий врожай, особливо після важкої праці, проведеної в саду чи на городі. Фахівці рекомендують використовувати один простий і перевірений спосіб.

Якщо сезон цвітіння не задовольнив очікувань, слід скористатися способом наших бабусь та дідусів – ложкою з цукром. В такому випадку вона відіграє роль приманки для бджіл, які відповідають за запилення квітів, що сприяє збільшенню врожайності. Як це працює, розповідає ТСН.

Читайте також: Коли можна висаджувати огірки у ґрунт, щоб отримати гарний врожай

Як правильно використовувати ложку з цукром

Приманка для бджіл готується наступним чином: необхідно взяти дві столові ложки гранульованого білого цукру і розчинити їх в одній столовій ложці теплої води. Отриману суміш переносять в маленьку ємкість. Це може бути кришка чи стара ложка.

Підгодівлю для бджіл залишають у затишному місці на городі або в саду поруч з квітковими грядками, кущами чи фруктовими деревами.

Такий метод підходить для використання не лише навесні. Він може бути застосований протягом усього літа і навіть восени. Бджолам точно сподобаються такі ласощі, вони будуть частіше літати до вас на ділянку, сідати на квіти й запилювати їх. Це, своєю чергою, призведе до гарного врожаю овочів, фруктових дерев та ягідних кущів.

Раніше ми розповідали, що покласти в лунку при посадці помідорів, щоб вони росли вдвічі швидше.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!