ukr
русский

Зробите тільки гірше: Названо 5 найпопулярніших та шкідливих зимових лайфхаків для авто

Ігор Романько

Які зимові лайфхаки для авто не працюють, а можуть лише нашкодити
Які зимові лайфхаки для авто не працюють, а можуть лише нашкодити

У відвертій взаємодії з інтернетом та іншими водіями, часто можна зустріти невичерпний потік порад щодо догляду за автомобілем взимку.

Але, на жаль, деякі з них можуть призвести до неприємних наслідків. На сайті 5692.com розповіли, як уникнути деяких поширених помилок.

Читайте також: Названо 6 найкращих лайфхаків, які допоможуть знизити витрати пального та економити

1. Обробка стекол оцтом

Один із популярних лайфхаків радить використовувати оцет для усунення запотівання вікон або прискорення їх розмерзання. Проте це може завдати шкоди, оскільки оцет – корозійний матеріал, і його застосування може залишити непоправні сліди на вікнах.

2. Додавання ацетону або бензину до солярки

Ще один неправильний лайфхак полягає в додаванні ацетону або бензину до солярки, щоб розрідити рідину і полегшити запуск авто. Сучасні технології автомобільного двигуна не сприймають цей метод, і його використання може призвести до проблем у роботі транспортного засобу.

3. Зубна паста на фарах

Використання зубної пасти на фарах для їх очищення – це поганий варіант, оскільки зубна паста містить абразивні частинки, які можуть стратити лак з фар. Краще використовувати спеціальні засоби для відновлення фар.

4. Відкриття замку за допомогою "ведмедика"

Засіб WD-40 може вбити замок автомобіля, оскільки його вплив на замковий механізм може закиснути його. Для відкриття замка краще використовувати спеціальні розморожувачі.

5. Підняття щіток зі скла взимку

Лайфхак з підняттям двірників, щоб вони не примерзли до вікна, може здатися привабливим. Проте це може призвести до розтягнення пружин механізму, що у свою чергу спричинить неефективне витирання скла. Краще підкладіть під них щось невеличке, наприклад, коробку сірників.

Пам'ятайте, що правильний догляд за автомобілем взимку – це ключ до його надійності та довговічності. Використовуйте лише перевірені методи та засоби, щоб уникнути неприємних сюрпризів на дорозі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому досвідчені водії радять витискати педаль газу в підлогу. Таку дію обов'язково потрібно проводити час від часу.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!