ukr
русский
English

Садівники пояснили, які рослини треба обрізати у грудні

Анастасія Крищук

Садівники пояснили, які рослини треба обрізати у грудні
Які рослини потрібно обрізати у грудні

Обрізка є важливою роботою для будь-якого садівника. При правильному виконанні обрізка сприяє більш здоровому та продуктивному росту, що призводить до великої кількості високоякісних плодів, гілок і цвітіння.

Експерт із садівництва Henchman Стів Сванборо розповів Express.co.uk, які рослини варто обрізати у грудні. Він наголосив, що обрізка в невідповідний час, пропуск обрізки на рік або надто активна робота можуть завдати шкоди рослинам.

"Сезон спокою" є найкращим часом для обрізки фруктового дерева. Він зазвичай припадає на кінець зими.

Читайте також: Як обрізати троянди під зиму, щоб наступного року вони виросли високими та пишними

Кущі троянд необхідно обрізати взимку, що передбачає видалення мертвих, хворих або пошкоджених гілок, які можуть завдати шкоди загальному здоров’ю куща. Обрізка може допомогти запобігти грибковим захворюванням і поширенню небажаних шкідників.

Почніть з видалення всіх залишків листя та коричневої мертвої деревини за допомогою секатора. Видаліть будь-які гілки, що схрещуються, а також тонкі або слабкі порослі.

Плющ також необхідно обрізати протягом зимових місяців. Необрізаний плющ може прикріпитися до наявних недоліків у будинку, що може призвести до розвитку цвілі та пошкодження конструкції.

Нагадаємо, що здебільшого кімнатні рослини цілком безпечні, але деякі з них – токсичні для дітей і тварин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!