ukr
русский

Психологи назвали 10 способів відновити стосунки після серйозної сварки

Билім Олена

Психологи назвали 10 способів відновити стосунки після серйозної сварки
Що треба робити щоб не сваритися. Джерело: freepik

Після серйозної сварки відновити стосунки може бути непросто, але це цілком реально, якщо знати основні кроки. Сварки виникають у кожних стосунках, і важливо вміти швидко їх вирішувати.

Експерти з marriage.com запропонували 10 способів, які допоможуть знову знайти гармонію в парі після серйозного конфлікту.

Вас також зацікавить: Названо ідеальний вік для одруження на думку вчених та психологів

Перший крок — дати собі та партнеру трохи часу для відпочинку. Після сварки важливо зробити паузу, щоб охолонути і дозволити емоціям влягтися. Простір між вами може допомогти уникнути подальших образ і дозволить краще розібратися в ситуації.

Коли емоції вляглися, важливо ретельно обміркувати свої почуття. Варто знайти час для роздумів і зрозуміти, чому саме ви відчуваєте певні емоції. Це допоможе краще пояснити своєму партнеру, що саме вас турбує, і уникнути звинувачень.

Після цього необхідно мати відверту розмову з партнером. Важливо відкрито обговорити, що стало причиною сварки, і висловити свої почуття за допомогою фраз "я відчуваю". Це допоможе уникнути звинувачень та зосередити увагу на розв'язуванні проблеми.

Під час розмови слід уважно слухати партнера, особливо коли він говорить про свої почуття. Необхідно визнати свої помилки та постаратися не повторювати їх у майбутньому. Відновлення стосунків можливе лише за умови взаємних зусиль.

Якщо сварка була серйозною, варто попросити вибачення. Просте вибачення може мати величезне значення для відновлення довіри та взаєморозуміння. Не менш важливо також пробачити себе і не тримати в собі образи за свої дії.

Нарешті, якщо конфлікт занадто глибокий, може бути корисно звернутися до професіонала. Консультація психолога допоможе краще зрозуміти почуття один одного і знайти ефективні шляхи для відновлення стосунків.

Раніше психологи назвали 8 ознак того, що у вас щасливі та стабільні стосунки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!