ukr
русский

Проста річ дозволить покращити опалення в оселі: порада фахівця

Анастасія Крищук

Проста річ дозволить покращити опалення в оселі: порада фахівця
Проста річ дозволить покращити опалення в оселі

З настанням холодів люди шукають способи зберегти тепло у своїх домівках довше. Експерт поділився одним простим коригуванням, яке власники будинків можуть зробити, щоб покращити опалення.

За словами експерта, видалення повітря з радіаторів – це все одно, що дати йому "передих". Так гарячій воді нагріти дім швидше та легше, повідомляє Express.co.uk.

Щоб прокачати радіатор, обережно поверніть ключ проти годинникової стрілки, доки не почуєте шиплячий звук, який свідчить про витік газу.

Читайте також: Як зігрітися без опалення та електрики: дієві лайфхаки

Коли газ вийде, вода почне виходити, що є підказкою для швидкого повторного затягування. Цей процес можна повторити для кожного радіатора, який потребує прокачки.

Якщо після видалення повітря з радіатора все ще залишаються холодні плями, можливо, знадобиться викликати професіонала, щоб осушити та промити їх.

Щоб ще більше заощадити на опаленні, експерт порадив інвестувати в засоби захисту від протягів. Важкі матеріали, такі як килими та штори, чудово запобігають виходу тепла, блокують протяги через щілини в підлозі.

Нагадаємо, ми підготували декілька способів, які допоможуть вам зігрітися, якщо в домі немає центрального опалення.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!