ukr
русский
English

Притягнете до себе неприємності: які речі не можна залишати на порозі дому

Ціхоцька Марія

Притягнете до себе неприємності: які речі не можна залишати на порозі дому
Деякі речі, за прикметами, не можна лишати на порозі будинку

Поріг будинку - це особливий простір, який має важливе значення в українській культурі. З ним пов'язано безліч прикмет і забобонів, які передаються з покоління в покоління.

Наші предки вірили, що деякі речі не можна лишати на порозі будинку, бо це може накликати біду. Про це пише Час Дій.

Читайте також: Скільки троянд має бути в букеті, та кому слід дарувати різну кількість квітів

Ось список речей, які за народними повір'ями не слід залишати на порозі будинку:

  • Взуття. Залишене на порозі взуття може залучити в будинок негативні енергії. Тому краще тримати його в межах будинку, щоб уникнути невдач і бід.
  • Дзеркала. Дзеркала вважаються предметами, здатними відбивати енергію. Якщо залишити дзеркало на порозі, це може призвести до подвоєння негативних сил і проблем. А якщо воно відображає вихід, то дзеркало може "проганяти" позитивну енергетику.
  • Квіти. Квіти на порозі часто асоціюються з сумом і прощанням. Тому краще не залишати квіти на порозі, щоб уникнути залучення негативних подій.
  • Старі речі. Залишення старих, непотрібних речей на порозі вважається не тільки неестетичним, а й таким, що сповільнює енергетичний потік у домі. Тому краще звільнитися від зайвого, щоб привернути свіжі сили й нові можливості.
  • Гострі предмети. Ножі, ножиці або інші гострі предмети на порозі можуть символізувати конфлікти й гострі слова в домі. Тому краще тримати такі предмети в безпечному місці, щоб уникнути напруженості в родині.
  • Брудне взуття. Залишене на порозі брудне взуття може символізувати нестачу фінансів і притягувати негативні події. Тому краще очистити взуття від бруду перед тим, як зайти в будинок.

Нагадаємо, ми вже писали, у яких ситуаціях варто почекати з покупкою одягу.

 

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на нашTelegram-канал!