ukr
русский
Polski

Чому варто класти светри в морозильну камеру: переваги заморожування одягу

Билім Олена

Чому варто класти светри в морозильну камеру: переваги заморожування одягу
Светри. Джерело: Nati/pexels.com

Як правило, у морозильній камері зберігаються продукти для тривалішого терміну придатності. Однак варто пошукати й місце для деякого виду одягу.

Як стверджують експерти з Southern Living, заморозка одягу може допомоги вбити яйця молі, які не знищуються під час прання. 

Раніше ми писали: Як очистити джинси, щоб вони не сіли і не втратили колір: прості поради

"У той час, як кульки від нафталіну повинні виконувати свою роботу, щоб комахи не потрапляли у вашу шафу, морозильна камера є рішенням, якщо ви знайдете свій улюблений светр з крихітними дірками", – йдеться у повідомленні.

Виявляється, що вовняним речам загрожує не сама міль, а саме її личинки. Тому заморожування здатне знешкодити шкідників, що прогризають дірки в одязі.Після заморозки (мінімум 72 години) одяг потрібно випрати при температурі, яка зазначена на етикетці.

Фахівці наголосили: "Хоча прання одягу в гарячій воді є найпростішим рішенням, здебільшого одяг, на який потрапляють личинки молі, як-от вовна, кашемір і шовк, непридатний для звичайного прання, а саме тут грає роль глибоке заморожування. Різка зміна температури, від тепла до морозу, вбиває шкідників і є найвигіднішою альтернативою для їх усунення".

Експерти кажуть, що перед тим, як покласти одяг у шафу, потрібно протерти всі полиці розчином з оцтом. Потім одяг, бажано випраний та випрасуваний, можна розкласти у шафі. Поміж одягом викладіть засоби проти молі.

Ще одна перевага заморожування светрів полягає у тому, що низькі температури зближують волокна светра, що допомагає запобігти линянню та зміні форми виробу, особливо з кашеміру та вовни.

Раніше експерти пояснили, для чого заморожувати капронові панчохи та джинси.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!